Schaatsbaan of IJsbaan huren?

Maak jouw evenement onvergetelijk met het huren van een tijdelijke schaatsbaan! Je huurt bij Attractieverhuur YP-Events een professionele kunststof schaatsbaan al voor één dag tegen een aantrekkelijke prijs. Wij verhuren uitsluitend schaatsbanen van de allerbeste kwaliteit en van de nieuwste generatie. In tegenstelling tot een échte ijsbaan is er voor onze tijdelijke schaatsbaan geen stroomaansluiting nodig. Hierdoor is het huren van een mobiele schaatsbaan ook nog eens beter voor het milieu. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk de informatie hieronder of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.


Schaatsbaan 100m²  huren

Schaatsbaan 150m²  huren

Schaatsbaan 200m²  huren


GRATIS offerte aanvragen


Huur een kunststof schaatsbaan zonder verrassingen achteraf

Een kunststof schaatsbaan huren zorgt voor veel voordelen ten opzichte van 'echt ijs'. Wanneer je een voordelige milieuvriendelijke schaatsbaan wil huren is de kunststof schaatsbaan de ideale oplossing. Eenvoudig te plaatsen op vrijwel iedere locatie. De huurperiode kan variëren van één dag tot meerdere weken en dit tegen uiterst aantrekkelijke condities. Je huurt bij ons altijd een schaatsbaan compleet met boarding en schaatsen. 


Veel gestelde vragen over het huren van een schaatsbaan

-Welke afmeting schaatsbaan moet ik huren?

Voor het bepalen van de juiste afmetingen is het van belang om te controleren welke ruimte je beschikbaar hebt. Houd hierbij ook rekening met bijvoorbeeld het plaatsen van een terras en voldoende plek om de schaatsen onder te binden. Een schaatsbaan kan worden opgebouwd in vrijwel ieder gewenste afmeting. Een schaatsbaan van 300m² is een gebruikelijke afmeting voor stadspleinen en grotere evenementen. 


-Moet de ondergrond volledig vlak zijn?

Een kunststof schaatsbaan bestaat uit grote platen die lijken op puzzelstukken. Deze worden onderling bevestigd waardoor het van groot belang is dat de ondervloer volledig vlak is. Veelal wordt hiervoor gebruik gemaakt van een tentvloer. Uiteraard kan de vloer ook op een andere manier door jouw zelf worden geëgaliseerd. Indien gewenst kunnen wij zorgdragen voor een ondervloer.


-Worden er ook schaatsen meegeleverd?

Standaard leveren wij bij iedere schaatsbaan 88 paar geslepen schaatsen mee in handige schaatskasten. Voor langere periodes wordt ook een slijpmachine meegeleverd en een borstelmachine waarmee de baan één keer per dag schoon geborsteld kan worden.


- Wat is het verschillen tussen een kunststof schaatsbaan en echt ijs?

Het basis uitgangspunt van beide banen is dat er recreatief op geschaatst kan worden. Je hoeft geen records op de 500 meter te breken tenslotte! Kunststof schaatsbanen hebben van nature meer weerstand en hebben daardoor mindere glijeigenschappen dan “echt ijs”. De kwaliteit van kunststof schaatsbanen is wel constanter aangezien je geen sneeuwvorming of vervorming van het ijs hebt. Onze kunststof schaatsbanen zijn van de nieuwste generatie en hebben hierdoor 95% gelijke eigenschappen met echt ijs. Voor kunststof schaatsbanen is daarnaast geen stroomaansluiting nodig en deze zijn hierdoor veel milieubewuster en goedkoper.


Onze tevreden klanten

Transavia logo Ikea Nederland logo Madurodam logo Nederlandse Spoorwegen logo
Schiphol Amsterdam logo Intratuin logo Winkelcentrum Gouweplein logo Volvo logo

Nog meer winter attracties

Naast het huren van een schaatsbaan kun je bij ons ook terecht voor het huren van andere winter attracties zoals de Levensgrote SnowglobeKinder Kersttrein of de  Mobiele Snowtube Glijbaan. Als full-service leverancier voor winter attracties leveren we naast unieke en spectaculaire attracties ook houten chalets, nostalgische houten kramen, sneeuwmachines en compleet verzorgde winterpleinen voor winkelcentra, bedrijfsfeesten en evenementen. Kortom, een compleet pakket aan diensten die jou als organisator helemaal ontzorgd!


GRATIS offerte aanvragen