Say Cheese; Gouda Cheese Experience en YP-Events werken samen

zaterdag 8 mei 2021 door Ricardo van Vliet | 179 reacties

Zeg je kaas...dan zeg je Gouda!

Zeg je Kaas dan zeg je Gouda. “Say Cheese, Say Gouda” Heel de wereld kent het, heel de wereld eet het. Maar ken je ook het verhaal van Gouda Kaas? In 2020 opende de Gouda Cheese Experience. In een prachtige pand in het hart van Gouda ga je op een unieke en interactieve reis door een goudgeel universum en kom je alles te weten over kaas. Door de corona maatregelen is de Cheese Experience inmiddels al enkele maanden gesloten en moest worden omgedacht. Ook voor YP-Events zorgt het coronavirus voor uitdagingen. De reguliere wekzaamheden voor evenementen, festivals en promotionele activiteiten staan nagenoeg stil...maar stilzitten is absoluut géén optie.

Stilzitten is geen optie

Femke van de Gouda Cheese Experience en het YP-Events team werken al jaren samen voor de meest uiteenlopende evenementen en acties in de Goudse binnenstad. Een unieke samenwerking die in deze bijzondere tijd voor de nodigde creativiteit zorgt! Na een korte brainstorm is het gezamenlijke idee ontstaan om een autopuzzeltocht te maken die start vanuit Gouda en waarbij het hele gezin aan de hand van een routekaart een gebied in trekt om er leuke dingen te zien, te doen en ook nog wat te leren. Door de Cheese Experience ligt dan het thema kaas als snel voor de hand en werd al snel alles uit de kast getrokken om dit mogelijk te maken. Organiseren, facilliteren en gasten ontvangen is tenslotte wat we het liefste iedere dag doen!

Voor de organisatie van de Kaas Route kwamen we terecht bij Klaas Wit van de Stichting Promotie Krimpenerwaard. Hij zorgde ervoor dat het contact werd gelegd met enkele kaasboeren uit dit gebied en slechts een paar weken later was de eerste opzet van een actieve Kaas Route een feit. De ontwikkeling van o.a. een nieuwe huisstijl, website en opdrachtenboekje werden door onze eigen creatieve en enthousiaste vormgever Denis in slechts enkele dagen opgetuigd en Groenehartroute.nl met online reserveringsysteem is inmiddels online.

Tijdens de Kaas Route ben je van harte welkom voor een bezoek aan een aantal prachtige boeren bedrijven. Tijdens deze zogenaamde ‘stops’ kun je een opdracht uitvoeren maar ook een bezoek brengen aan de boerderijwinkels. De samenwerking met deze boeren bedrijven maakt de route extra bijzonder. Wij zijn enorm trots op de super fijne samenwerking met deze geweldige ondernemers die ons initiatief met beide handen omarmen.  

Ontdek het Groene Hart op een unieke manier

De Kaas Route door het Groene Hart is een compleet dagje uit voor het hele gezin! De route voert je door het prachtige Groene Hart en bezorgt je de leukste avonturen onderweg. De start van de Kaas Route is in Gouda. Vanaf daar ga je met je eigen auto, bus of camper oppad. Door goed om je heen te kijken vind je onderweg de oplossingen van raadsels, puzzels, spelletjes en opdrachten die je samen moet uitvoeren. Je stopt op verschillende leuke locaties waar van alles is te beleven en ontdekken.

''𝑯𝒆𝒕 𝒘𝒂𝒔 𝒉𝒆𝒍𝒆𝒎𝒂𝒂𝒍 𝒍𝒆𝒖𝒌! 𝑨𝒇𝒔𝒕𝒂𝒏𝒅𝒆𝒏 𝒕𝒖𝒔𝒔𝒆𝒏 𝒅𝒆 𝒃𝒐𝒆𝒓𝒅𝒆𝒓𝒊𝒋𝒆𝒏 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒕𝒆 𝒍𝒂𝒏𝒈, 𝒐𝒗𝒆𝒓𝒂𝒍 𝒍𝒆𝒖𝒌 𝒐𝒏𝒕𝒗𝒂𝒏𝒈𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒐𝒏𝒛𝒆 𝒎𝒆𝒊𝒅𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒃𝒃𝒆𝒏 𝒉𝒆𝒕 𝒆𝒄𝒉𝒕 𝒍𝒆𝒖𝒌 𝒈𝒆𝒉𝒂𝒅. 𝑰𝒏 𝒅𝒆 𝒂𝒖𝒕𝒐 𝒉𝒆𝒃𝒃𝒆𝒏 𝒛𝒆 𝒅𝒆 𝒃𝒊𝒏𝒈𝒐 𝒇𝒐𝒕𝒐'𝒔 𝒈𝒆𝒛𝒐𝒄𝒉𝒕 𝒆𝒏 𝒘𝒂𝒕 𝒈𝒆𝒈𝒆𝒕𝒆𝒏. 𝑩𝒊𝒋 𝒅𝒆 𝒃𝒐𝒆𝒓𝒅𝒆𝒓𝒊𝒋𝒆𝒏 𝒌𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒛𝒆 𝒛𝒊𝒄𝒉 𝒅𝒂𝒏 𝒘𝒆𝒆𝒓 𝒍𝒆𝒌𝒌𝒆𝒓 𝒖𝒊𝒕𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏.''

De positieve en enthousiaste reacties van onze eerste bezoekers geven ons nog meer energie en vertrouwen om het concept in de toekomst samen met meer lokale partners verder uit te breiden. Nieuwsgierig naar de Kaas Route of wil je direct een ticket boeken? Breng zeker een bezoek aan onze website groenehartroute.nl 

Say Cheese, Say Gouda...er komt nog meer!

Door samen te werken bereik je meer, maar alleen door dingen écht samen te doen en als één team vol energie aan de slag te gaan. In het verleden zijn we samenwerkingen aangegaan die achteraf niet succesvol bleken omdat de verwachtingen en het enthousiasme niet evenredig waren. Met Femke van de Gouda Cheese Experience voelt dit compleet anders, aldus Ricardo van YP-Events. Omdat we al jaren met elkaar samenwerken en dezelfde ambities en enthousiasme hebben maakt dat deze samenwerking echt meerwaarde oplevert. Er zijn zelfs als een tweetal nieuwe concepten rond Gouda en Kaas die we op dit moment met elkaar uitwerken en vanaf medio april 2022 hopen te introduceren. Nieuwsgierig naar wat er allemaal op stapel staat? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Ogen
Unieke beleving zonder zorgen? Mail Ricardo! - ricardo@ypevents.nl

Meer blogs

Reacties

e
e
e
Alle reacties zien
Een reactie toevoegen